Tanara, talentata, frumoasa, fragila, puternica, gingasa. Antoaneta Cojocaru. O puteti vedea in rolul Lisa, in Omul care manca lumea, regizat de Alexandru Mazgareanu, la Teatrul de Arta Bucuresti.

Initiatoarea Laboratorului de Noapte de la Bulandra, primul laborator serios de cercetare in domeniul artei actorului, distins cu Inaltul Patronaj al Casei Regale a Romaniei, in cadrul caruia monteaza si joaca in spectacolele-laborator: “Arlechino moare?” si “Pescarusul”, extrem de bine primite atat de public cat si de bransa, Antoaneta Cojocaru surprinde cu fiecare rol si te face sa o indragesti de prima data cand o vezi.

Cu o impresionanta activitate, talentata actrita a absolvit UNATC-ul in 2001, fiind licentiata in arta actorului la clasa profesorului Ion Cojar. A jucat in peste 40 de spectacole (la Teatrul Bulandra, Teatrul Act, Teatrul de Comedie, T.N.B, Teatrul Metropolis, Godot, Arcub, Green Hours, Cassandra) si in peste 20 de filme.

A colaborat printre altii, cu regizorii: Ion Cojar, Catalina Buzoianu, Alexandru Darie, Gigi Caciuleanu, Radu Apostol, Radu Afrim, Alexandru Nica, Carmen Vidu, Chris Simion, Lia Bugnar,  Dan Pita, Alexandru Maftei, Tudor Giurgiu, Ioan Carmazan, Cornel Mihalache, Theodor Barnea, Didi Danquard, Mircea Danieliuc si a putut fi vazuta alaturi de: Oana Pellea, Maia Morgenstern, Tamara Buciuceanu, Mihai Constantin, Marius Manole, Cristi Iacob, Claudiu Bleont, Marian Ralea, Adrian Ciobanu, Mihaela Teleoaca sau Mihai Smarandache. A mai lucrat cu: David Esrig, Silviu Purcarete si Christian Benedetii in ateliere sustinute de acestia.

Din anul 2007 joaca constant la Teatrul Bulandra in spectacolele: “Orfeu si Euridice”, ” Insemnarile unui necunoscut” , ” Bach Files” ( regia: Alexandru Darie), ” Oscar si Tanti Roz” (regia: Chris Simion).

In cea mai noua productie a Asociatiei Opera Prima, Omul care manca lumea, Antoaneta Cojocaru este Lisa. Despre acest rol, protagonist spune: Lisa este o femeie care iubeste si prin aceasta iubire cauta sa-si inteleaga sotul, dincolo de ea. Si asta o face sa nu fie victima. E sotia aceea, care merge cu tine de mana chiar daca…….