Provocarea lunii octombrie vine de la Cristian China Birta. Este o provocare culturala, de promovare a unui spectacol de teatru in cadrul Festivalului FEST(in) pe Bulevard.

Anul acesta vin in festival, aflat la cea de-a IV-a editie, sapte spectacole din afara tarii, iar una dintre tari este Cehia. Spectacolul pe care il vom vedea in cadrul acestei editii este Cabaret Shakespeare, gol puşcă, in regia lui Jiri Trnka. Cum sunt o mare iubitoare de teatru si de Cehia, am acceptat provocarea fara sa stau pe ganduri.

Cabaret Shakespeare, gol puşcă – cinci in unu’ sau cinci dintre cele mai faimoase tragedii ale lui William Shakespeare, intr-o comedie plina de hiperbole si umor, care contine tot ce ai fi vrut vreodata sa stii despre Shakespeare, dar te-ai temut sa intrebi.

Am încercat să surprindem esenţa a cinci dintre cele mai faimoase tragedii shakespeariene. Am luminat poveşti sumbre despre crime, misticism şi iubiri tragice. Combinaţia dintre cabaretul celebru, original, şi monologurile din tragediile lui Shakespeare formează un concept teatral extrem de viu. Cred că am reuşit să redăm toate cele cinci poveşti şi să adăugăm şi ceva pe deasupra, într-o notă modernă (Jiri Trnka, regizor). Regizorul este pentru a doua oara in Romania – prima data a fost cu Amalia respira adanc, spectacol foarte bine primit de public, cu care a luat si premiu la Zilele Teatrului Ludic din Iasi, in 2010.

Cabaret Shakespeare, gol puşcă are in distributie actori importanti ai Teatrului Tramtaria: Petra Čiháková, Jana Posníková, Vaclav Stand, Bob Joura si Martin Dědoch, a fost unul dintre marile succese ale anului trecut la Olomouc si a fost selectat la festivalurile internationale din Hradec Královí si Plzeň, cele mai importante din Cehia.

Asadar, intre 10 si 22 octombrie, ne vedem la Nottara!