Factorul uman este un cliseu psihologic, des intalnit, si reprezinta drama unei societati care manipuleaza oamenii, asa cum mama din textul lui Thierry Janssen isi manipuleaza fiul.

Dupa textul lui Thierry Janssen, spectacolul face parte din proiectul Teatrului de Comedie, COMEDIA TINE LA TINEeri, proiect care are ca obiectiv sustinerea tinerilor artisti. Spectacolele aduc in atentia publicului texte contemporane scrise de autori de success si trateaza problem cu tenta sociala.

Ludovic isi construieste in curtea casei un OZN, iar mama lui, fascinată de micuta Dorothy, se refugiaza in universul povestii Vrajitorului din Oz Cei doi traiesc intr-o lume fictiva, incercand astfel sa se izoleze de realitatea cruda a lumii contemporane. Micul lor univers este zdruncinat de aparitia lui Cendre, iar misterul din spatele acestuia se risipeste treptat lasand sa iasa la suprafata un adevar tragic. Spectacolul este o tragicomedie despre o societate dependenta de antidepresive, despre teama de singuratate si nevoia de iubire. 

Factorul uman, tratat excelent regizoral de inconfundabilul Alexandru Mazgareanu, este un spectacol inteligent si convingator, un spectacol al nebuniei zilnice, in care cele trei personaje traiesc la limita universului realist si contemporan cu a celui intim, ideal.

Factorul uman de Thierry Janssen

Traducerea: Nicolae Prelipceanu
Regia: Alexandru Mazgareanu
Scenografia: Mihai Pacurar
Muzica: Alexandru Suciu

Distributie: Ana Ciontea, Dan Radulescu, Ioana Marcoiu

Vezi si: factorul uman.