Asteptat in 12 noiembrie cu nerabdare de 43, 639 de fani, o tara intreaga  si 16 alte tari din Europa– asta este numarul fanilor serialului, pe Facebook, in momentul scrierii articolului -, primul episod din Umbre II incepe cu o poveste aparent calma: o nunta.

Personajelor cheie din prima serie, atat de dragi prin executia rolurilor si carisma, li se vor alatura alte nume cunoscute din teatru sau film.

Am ales titlul Mirajul Umbre II pentru ca serialul are un farmec si o atractie irezistibila. Dincolo de superficialitatea si snobismul – de altfel caracteristici esentiale ale societatii, din pacate -, serialul reprezinta un adevar dureros, pe care nu stiu cati dintre spectatori au avut ocazia sa il cunoasca in viata de zi cu zi.  Ramanand in zona mirajului, Umbre este cu-adevarat un fenomen care privit prin ochii anumitor oameni – de aceasta data chiar protagonistii lui, conduce specatorul intr-un orizont cu situatii care se rastoarna la orice pas si care refelecta realitatea.

Replicile sunt la fel de spumoase, problemele sunt aceleasi, dar amplificate, pastrand insa o unitate in ceea ce transmit: viata de zi cu zi.

Nu comentez felul in care este filmat, pentru ca nu ma pricep, dar am multa incredere ca primul episod din a doua serie este doar calmul dinaintea furtunii. Sunt convinsa ca va fi si o a treia serie si ca Bogdan Mirica va termina serialul excelent, sa nu zic apoteotic.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOctav
Articolul următorHBO GO