Serban Pavlu, unul dintre cei mai buni actori din generatia lui, ne-a vorbit despre problemele din teatrul independent, despre filmul romanesc si despre alte lucruri din cariera lui, mai putin cunoscute de public.

Pe Serban Pavlu, distins cu premiul Gopo pentru interpretare in 2013, pentru rolul principal din „Toata lumea din familia noastra”, va invitam sa-l vedeti pe scena Teatrului Bulandra din Bucuresti, dar si in serialul „Umbre“, difuzat pe HBO.

[…] Care crezi ca sunt problemele din teatrul independent?

Teatrul independent este o struto-camila si foarte multe din viciile si necazurile pe care le produce si pe care le are tin tot de economia de piata. Dupa un festival, cineva a intrebat pe facebook in raport cu ce e teatrul independent? Teatrul independent este independent doar pentru ca banii cu care se realizeaza spectacolele sunt altii decat cei de la buget? Pai inseamna ca el este intr-un fel dependent…

Daca vorbim de teatrul independent care isi propune sa realizeze spectacole in spatii neconventionale, spectacole care si-ar gasi mai greu locul spre publicul larg in repertoriul unui teatru de stat, cu texte noi despre care  vorbeam mai la inceput, traduse recent, cu montari mai indraznete, experimente, atunci putem spune ca lucrurile astea nu se intampla foarte des in… teatrul nostru independent.

El este de cele mai multe ori mai comercial pentru ca trebuie sa rezulte spectacole care sa mearga la public. Sa vina lumea, sa-si ia bilet si sa castige actorii bani. Si asta e o problema.

Intregul interviu il puteti citi in Ziarul Metropolis.

Foto: Adi Marineci