Am putea spune ca scopul teatrului este acela de a face vizibila, lumea invizibila. Iar scopul noului teatru, Apollo111, este acela de a oferi un concept inedit pietei culturale din Romania. Acesta va deschide usile publicului incepand cu luna noiembrie.

Noutatile oferite de Apollo111 constau in formatul pe care il propune, unde fiecare productie are la dispozitie doar sase saptamani de joc si faptul ca fiecare an/stagiune va avea un curator diferit. Artistul desemnat pentru acest rol va fi invitat sa propuna o tema pentru anul respectiv, urmand ca piesele jucate in acea perioada sa fie in concordanta cu subiectul ales.

Am construit Apollo111 dintr-o nevoie pe care am sesizat-o pe piata de teatru privata.  Cererea pentru spectacolele de calitate a crescut datorita numarului mare de productii independente. Venim astfel in intampinarea publicului cu un spatiu performant si spectacole ce vor purta marca Apollo111. Spatiul nostru va fi mai mult decat un simplu teatru, va fi locul potrivit pentru socializare, in care arta se manifesta in toate formele ei”, declara Bogdan Dumitrache, actor si co-fondator Apollo111.

Proiectul este realizat cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, obiectivul acestuia fiind de a pune la dispozitia publicului un mediu propice dedicat productiilor teatrale independente si artistilor contemporani.

Apollo111 va reprezenta mixul perfect intre vizionarea celor mai bune spectacole, clasice si contemporane, si un spatiu de comunicare intre public si artisti, antreprenori din domeniul creativ sau personalitati din domeniul cultural.

„Teatrul are darul de a sapa adanc in ceea ce se intampla in jurul nostru. Ne face sa devenim mai empatici in societate. Pentru a fi in ritm cu lumea care se tot exploreaza pe sine, la Apollo111 incercam sa facem un teatru ancorat in trecutul recent, care sa disece teme vii ale societatii romanesti. Lumea se schimba de la o stagiune la alta, iar directia artistica a Apollo111 preda stafeta, an de an, unui om cu o alta viziune. Dincolo de scena, subsolul cladirii Universul spera sa gazduiasca nu doar artisti, ci si oameni normali cu nerv artistic”, anunta Catalin Rusu, co-fondator Apollo111.

Primul an va fi curat de catre actorul Bogdan Dumitrache, iar tema de debut pune accentul pe o abordare interdisciplinara intre teatru si film. Primele trei piese jucate vor fi: Ali: Frica mananca sufletul, in regia lui Radu Jude, Sieranevada, in regia lui Catalin Mitulescu si Dupa ploaie, regia Alex Maftei

Al doilea an va fi curat de catre regizorul Radu Afrim.

Piesa Ali: Frica mananca sufletul va fi pusa in scena pentru prima data in data de 10 noiembrie, iar biletele vor fi in curand disponibile in reteaua www.blt.ro. Mai multe informatii despre Apollo111 pot fi gasite pe platforma www.Apollo111.ro si pe pagina de Facebook a teatrului: www.facebook.com/Apollo111.ro.

Despre Apollo111:

Avandu-i ca fondatori pe Bogdan Dumitrache, Catalin Rusu, Calin-Peter Netzer si Dragos Vilcu, teatrul Apollo111 va include o stagiune principala de teatru in fiecare an, dar si repertorii de teatru pentru copii.

Amplasat in fosta cladire Universul, recent renovata si cu o istorie ce dateaza inca de la inceputul secolului XX, Apollo111 isi doreste sa seteze noi standarde in ceea ce priveste arta, confortul, dar si siguranta celor ce ii vor calca pragul. Spatiul din Palatul Universul are o suprafata de peste 800 metri patrati dedicata spectacolelor si divertismentului, o sala de teatru cu o capacitate de 140 de locuri si proiectie profesionala de cinema, o sala dedicata concertelor si evenimentelor speciale, trei sali de repetitii, doua sali de casting si o terasa.